Lázár János a vajdasági Magyar Szövetséggel üzletelt pálinkázás közben

Lázár János felült a vonatra, és a vajdasági kampányaktivistáknak tartott eligazítást a közeledő szerbiai választásokat segítve, majd miután megegyeztek abban, hogy a 2024-es magyarországi önkormányzati és európai parlamenti választáson a VMSZ viszonozza segítségét ittak egy pálinkát. 

2023. december 1., 18:59

Szerző:

Lázár János építési és beruházási miniszter negyven magyarországi fideszes aktivistával erősíti a szerbiai választáson induló VMSZ-t, és végső soron Aleksandar Vučić kampányát, ezért vonatra ült és kedden felavatta a Szeged-Szabadka vasútvonalat. Palicson találkozott a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) helyi tagjaival, akiknek pohárköszöntőt is tartott. A 2024-es magyarországi önkormányzati és európai parlamenti választáson a VMSZ viszonozza segítséget. – írja a 444.

A beszéd előtt igazi kortespálinkát szolgáltak fel a több tucat aktivistának, szigorúan meghagyták azonban, hogy azt csak a beszéd után fogyasszák el. Lázár Jánost, Pásztor Bálint a VMSZ elhunyt elnökének fia fogadta. „Az a cél, hogy a vajdasági magyarok parlamenti képviselete ne gyengébb, hanem erősebb legyen. Bennünket magyarokat, persze szeretnek, de akkor becsülnek, ha minél erősebbek vagyunk” – mondta Lázár, aki elárulta, hogy a jövő héten negyvenen jönnek majd az ő választókerületéből, hogy segítsenek a magyar honfitársaknak minden technikai munkával – írja az SZMSZ.

„Nekünk nagyon jó szövetségesünk a mostani kormány, s azt tudjuk mondani azoknak a választóknak, akik rájuk akarnak szavazni, hogy ha Bálintra és csapatára adják le a voksukat, akkor is a szerb kormányra szavaznak, hiszen mi velük leszünk koalícióban. Vagyis a Bálintra leadott szavazat, az a mostani kormányra leadott szavazat, csak egy emberen keresztül, akit úgy hívnak, hogy Pásztor Bálint. Minden egyes magyar embert mindennap meg kell győzni arról, hogy érdemes résztvenni a közügyekben, mert a legnagyobb ellenség a passzivitás, a távolmaradás és az érdektelenség” – mondta Lázár, aki fejlesztéseket is bejelentett a jelenlevő VMSZ-tagoknak. 

(Kiemelt képünk: Lázár János Hivatalos Facebook oldal)