Koronavírusos tünetei miatt kórházba szállították az örmény elnököt

Az elnök gyerekeivel és rokonaival Londonban szilveszterezett, ezt követően lett rosszul.

2021. január 13., 18:50

Szerző:

 

Több mint egy hete derült ki, hogy a 67 éves Armen Szarkiszján és felesége is elkapta a koronavírust, miután gyerekeikkel és unokáikkal együtt Londonban szilvesztereztek. A politikust ezidáig otthon ápolták az Egyesült Királyságban. Az elnöki hivatal szerdai tájékoztatása szerint a politikusnál kétoldali tüdőgyulladás alakult ki és magas láza van, emiatt kórházba szállították.

Szarkiszjánt két éve választották elnökké, előtte Örményország londoni nagykövete volt, családjának egy része most is az Egyesült Királyságban él.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem szerdai összesítése szerint mintegy hárommillió lakosú dél-kaukázusi köztársaságban eddig 163 128 fertőzöttet regisztráltak, a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe 2951-en haltak meg. A nyáron Nikol Pasinján örmény miniszterelnök is átesett a fertőzésen. 

(MTI)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.