Kemény harcok voltak éjjel Harkovban

Sartana városát is bombázták az éjjel.

2022. február 28., 08:46

Szerző:

Harkovban újabb heves harcok zajlottak az éjszaka. Állítólag a város közelében megsemmisültek az orosz hadsereg oszlopai – ezt Oleg Szinegubov, a harkovi regionális katonai közigazgatás vezetője jelentette be a Rada ukrán televízióban. Elmondása szerint Harkov az ukrán hadsereg irányítása alatt áll, az oroszok állítólag tegnap este lakónegyedekben lőttek tüzérséget. A lövedékek állítólag házakat és óvodát találtak el, a halottak között pedig gyerekek is voltak. Szinegubov nem említette az áldozatok pontos számát.

Szinegubov azt is elmondta, hogy "nagyszámú szabotázscsoport működik a városban", és "az ukrán hadseregnek sikerült felszámolnia az iskola épületében rejtőzködő 20 orosz katonát".

Szinegubov szerint több élelmiszer-elosztó központot is felállítottak a városban. 

Az orosz csapatok ismét bombázták az ukrán Sartana városát. Ezt a mariupoli önkormányzat sajtószolgálata jelentette be, amely szerint több lakótömböt is megtámadtak – írja a novosti.dn.ua. 

„Felmérjük a pusztítás mértékét az orosz megszállók bombázását követően Sartana polgári lakossága ellen. Az orosz hadsereg szándékosan megöli Ukrajna polgári lakosságát. Ezt soha nem fogjuk megbocsátani vagy elfelejteni”

– mondta Vadim Bojcsenko, Mariupol polgármestere.

(Kiemelt kép: Harkov városa)