Orosz hadihajók tartanak Ukrajna felé

A japán védelmi miniszter figyelmeztetett rá.

2022. március 17., 07:22

Szerző:

Négy nagyméretű orosz hadihajót észleltek a japánok Honshu és Hokkaido szigetek közelében, amint nyugatra, valószínűleg Európa felé tartottak – írja a Reuters.

A japán védelmi minisztérium által közzétett képeken katonai teherautóknak látszó tárgyak voltak láthatók az egyik elhaladó hajó fedélzetén. Arra a kérdésre, hogy Ukrajnába tarthattak-e, a japán védelmi minisztérium szóvivője a Reutersnek azt mondta: „lehetséges”.

Az oroszok által következetesen „különleges katonai hadműveletnek” nevezett háború eddig nem úgy halad Putyin szemszögéből, mint ahogy azt tervezte. A 10 legnagyobb ukrán város közül továbbra sem sikerült bevenni egyet sem, katonai elemzők pedig arra figyelmeztetnek, hogy a katonai tartalékok egyre gyorsabban merülnek ki.

(Kiemelt kép: Sputnik via AFP)

20:20

Fehéroroszországban négy hónappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának megindulása után a helyi független sajtó tudomása szerint egyre többen kapnak katonai behívóparancsot, ezzel összefüggésben az ukrán vezérkar csütörtökön „rejtett mozgósításról" beszélt.

20:05

Törökország újból megvétózhatja a finn és a svéd NATO-csatlakozást, amennyiben a két ország nem teljesíti a háromoldalú megállapodásban rögzített vállalásait - közölte a török elnök az észak-atlanti szövetség madridi csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatóján.

19:51

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.