Nem akarta felvenni a maszkot, lelőtte a benzinkutast

Az elkövető feladta magát. 

2021. szeptember 22., 08:19

Szerző:

Az eset Németországban történt, amikor egy férfi bement az egyik német településen található benzinkútra sört venni – írta meg a portfolio.hu. A benzinkutas megkérte a férfit, hogy vegye fel a maszkját, de ő nem tett eleget a kérésnek, helyette inkább fejbe lőtte. 

Németországban minden üzletben kötelező a maszkviselés, ezért kérte meg az eladó a vásárlót, hogy vegye fel a maszkot vagy nem szolgálja ki. Ekkor a férfi mérges lett, szóváltásukat követően haza ment, majd egy fegyverrel tért vissza az üzletbe, amivel fejbe lőtte benzinkutast. 

A gyilkosság után a férfi rövidesen feladta magát a rendőrségen. Kihallgatása során azt mondta, hogy ellenzi a koronavírus elleni intézkedéseket és „dühből cselekedett.”

(Kiemelt kép: illusztráció. Forrás: 168)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.