Gyanús körülmények között halt meg Putyin korábbi szövetségese

A moszkvai repülési intézet volt vezetője leesett a lépcsőről, amibe belehalt. Anatolij Gerascsenko Putyin korábbi szövetségese volt.

2022. szeptember 22., 12:25

Szerző:

Újabb, Putyinhoz közel álló magas rangú személy halt meg érdekesnek mondható körülmények között. A 72 éves Anatolij Gerascsenko több lépcsőfokot zuhant le. Halálát balesetnek minősítették – írta a Napi.hu.

„Jelenleg egy bizottságot alakítanak a tény kivizsgálására, amelyben az orosz oktatási és tudományos minisztérium, a moszkvai állami munkaügyi felügyelőség és a moszkvai repülési intézet képviselői vesznek részt” – közölte az egyetem a Tass orosz állami hírügynökséggel. Gerascsenko 2007 és 2015 között az orosz védelmi minisztériummal kapcsolatban álló moszkvai Repülési Intézet rektora volt. Az orosz médiában nemrégiben megjelent jelentések szerint Gerascsenko a jelenlegi rektor, Mihail Pogosjan tanácsadójaként dolgozott. Ő a legutóbbi azon orosz üzletemberek, prominens személyiségek és Vlagyimir Putyin korábbi szövetségeseinek sorában, akik rejtélyes körülmények között haltak meg a február 24-i ukrajnai invázió óta.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Leading Engineering Schools projekt résztvevőivel a Novgorodi Műszaki Iskolában, Velikij Novgorodban 2022. szeptember 21-én. Fotó: Gavriil GRIGOROV / SPUTNIK / AFP)

20:32

Brazíliában vasárnap megkezdődött az elnökválasztás első fordulója, a voksolás favoritjának a baloldali Luiz Inácio Lula da Silva volt államfő számít a hivatalban lévő, jobboldali Jair Bolsonaróval szemben.

20:09

Oktatásért tüntető nők mintegy százfős csoportját zavarták szét vasárnap a nyugat-afganisztáni Herát városában a radikális iszlamista tálibok.

18:24

A Donyeck megyei Liman városának visszafoglalása a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elcsatoltnak nyilvánított területen bizonyítja az ukránok sikereit, és azt, hogy képesek visszaszorítani az orosz erőket – jelentette ki vasárnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.