Két nap és két éjszaka kuksolt egy gleccserhasadékban egy nő, de túlélte 

A megmenekülését a merő véletlennek köszönheti.

2020. augusztus 27., 11:19

Szerző:

A Németországban élő orosz nő sortban, megfelelő mászófelszerelés nélkül, egyedül ment sétálni egy Olaszországgal közös határt képező, 4000 méter magas gleccseren a Monte Rosa menedékház közelében a Svájc délnyugati részén fekvő Valais (Wallis) kantonban, ahol egy szűk hasadékba zuhant.

Szerencséjére sérülések nélkül fennakadt egy jéghídon, 10-15 méteres mélységben, és még nagyobb szerencséjére két nap és két éjszaka után a közelében haladt el egy Olaszországba tartó alpinistacsoport, amely meghallotta segélykiáltásait és hívta a mentőket - számolt be az esetről szerdán este Facebook-oldalán az Air Zermatt repülő- és hegyimentő vállalat.

A mentőknek sikerült épségben kiemelni az enyhe kihűléstől szenvedő turistát, akit helikopterrel kórházba szállították. A nő testhőmérséklete 34 fokra süllyedt, mire rátaláltak.

 

 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.