Folytatódik Benjamin Netanjahu korrupciós pere

Tovább tart az izraeli miniszterelnök korrupciós pere május 5-én, két héttel az izraeli parlamenti választások után. Benjamin Netanjahunak csalás, közhivatallal való visszaélés és korrupció megalapozott gyanúja miatt kell bíróság elé állnia.

2021. február 22., 21:08

Szerző:

Az izraeli miniszterelnök ellen tavaly nyújtott be a főügyész vádiratokat csalás, közhivatallal való visszaélés és korrupció megalapozott gyanúja miatt, az első tárgyalási napot már tavaly májusban megtartották. A tárgyalásokat számos alkalommal elhalasztották a védelem kérésére, a januárra kiírt időpontot pedig a koronavírus-járvány miatt bevezetett zárlatra hivatkozva napolták el februárra.

A bírák elutasították a Netanjahu védelmét ellátó ügyvédcsoport kérését, hogy ejtsék a kormányfő elleni vádiratot, mert szerintük a legfőbb ügyész megfelelő jóváhagyása nélkül kezdődött el a nyomozás. A három bíróból álló jeruzsálemi grémium szerint a főügyész magatartása hibás lehetett, de nem úgy, amely a vádirat elutasításához vezethetne.

(Kiemelt kép: MTI/AP)

 

 

 

   

 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.