Felvidéki vállalkozói expót tartanak Kassán

A koronavírus utáni újraindulás elősegítése céljából tartanak rendezvényt Kassán.

2021. augusztus 12., 06:18

Szerző:

A Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége vállalkozói augusztus 27-én Kassán "RESTART - Indítsd újra!" címmel tart expót – írta az MTI. A szövetség a kassai és a Kassa környéki régió vállalkozóit is szeretné bekapcsolni Nyugat-Szlovákia gazdasági fejlődésébe, ezért tartják idén az expót Kassán.

A résztvevők megtekinthetik a rendezvényhez kapcsolódó kiállítást, valamint előadásokat hallgathatnak meg. Egyebek közt ismertetik a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. portfólióját, konzultációt tartanak a témában, illetve bemutatkoznak a Magyarországról érkező cégek is. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Részletes program ezen a linken olvasható.

(Kiemelt kép: III. Felvidéki Vállalkozói Expo Dunaszerdahelyen, 2019. október 9-én. Fotó: Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége facebook oldala)

 

16:24

Félnek az etnikai tisztogatástól, nem akarnak azeri fennhatóság alatt élni, ezért inkább Örményországba költöznek – jelentette be vasárnap az önhatalmúlag kikiáltott Hegyi-karabahi Köztársaság elnöki tanácsadója.

13:12

Lengyelország jól tette, hogy nemzeti hatáskörben meghosszabbította az ukrán gabonafélék behozatali tilalmát – jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök vasárnap, a lengyel közszolgálati televízió első csatornájának (TVP1) adott nyilatkozatában. Ugyanakkor leszögezte: növelni kell az ukrán gabona tranzitját.

2023. szeptember 24., 07:47

Az Egyesült Államok minden államában meghaladta a 20 százalékot az elhízott felnőttek aránya tavaly, a tagállamok csaknem felében pedig az ott élők több mint harmada elhízott volt – derül ki az amerikai egészségügyi központ jelentéséből.