Felszólították Putyint, hogy dolgozza ki a nukleáris csapás terveit

Az orosz állami csatorna egyik kommentátora szerint ideje lenne, hogy Putyin kidolgozzon egy NATO elleni nukleáris tervet.

2022. szeptember 16., 10:34

Szerző:

Igor Korotcsenko katonai szakértő a moszkvai állami 1-es csatornán felszólította Putyint, hogy ideje lenne elővennie a nukleáris fegyverek gyakorlásáról szóló forgatókönyvet, ugyanis számos NATO léigbázison vannak amerikai taktikai atomfegyverek – írta az Index a Newsweek nyomán.

„Oroszország nukleáris zsarolásnak van kitéve, mivel az amerikai taktikai atomfegyverek most számos NATO légibázison vannak elhelyezve, amelyekkel elérhetik az orosz területeket. Eljött az idő, hogy a hadsereg elővegye a nukleáris fegyverek gyakorlásáról szóló forgatókönyvet” – mondta Korotcsenko.

A vörös vonal

„Ha Washington úgy dönt, hogy nagyobb hatótávolságú rakétákkal látja el Kijevet, átlépi a »vörös vonalat«, és a konfliktus közvetlen részesévé válik” – mondta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Zaharova azt hangoztatta, hogy az újabb nyugati fegyverek Ukrajnába „pumpálása” a harcok elhúzódásához és újabb civil áldozatokhoz vezet. „Ráadásul közelebb visz bennünket az Oroszország és a NATO-országok közötti közvetlen katonai összecsapás veszélyes határához. Még egyszer hangsúlyozni szeretnénk: az Egyesült Államok és szövetségesei, amelyek fegyvereket szállítanak a kijevi rezsimnek, valójában cinkosok a háborús bűnökben” – mondta.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) vezetőinek csúcstalálkozóján Szamarkandban 2022. szeptember 16-án. Fotó: Szergej BOBILJOV / SPUTNIK / AFP)