Évenkénti oltást javasol a Pfizer

Lehet, hogy nem az emlékeztető lesz a végleges megoldás.

2022. január 23., 08:06

Szerző:

Megszólalt a Pfizer vakcinagyártó vezére arról, hogy mit gondol az emlékeztető oltásokról a koronavírus-járvány közepette – írta az Index a Wall Street Journal és a Reuters nyomán.

A cég szerint nem a Albert Bourla szerint nem a négy-öt havonta beadott emlékeztető oltások jelentik a megoldást, ők abban bíznak, hogy hamarosan ki tudnak fejleszteni egy olyan oltóanyagot, amit évente elég lesz beadni.

A Pfizer Paxlovid nevű gyógyszeréről pedig úgy vélik, előnye lehet, hogy hatásos a mutációk ellen is, és közben azt is vizsgálják, készülhet-e olyan oltóanyag, amely az omikron-variáns ellen eredményesen használható, de közben nem felejti el a többi változatot sem.

(Kiemelt képünk illusztráció: Tanárok oltást kapnak egy iskolában Daytonában, Ohio államban, 2021. február 10-én. Fotó: AFP | Megan Jelinger)

Oroszország örökre elveszítette legnagyobb energiavásárló ügyfelét, Európát – szögezte le Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) török származású ügyvezető igazgatója egy keddi energetikai konferencián.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást.