Tombol a világjárvány, eközben Észak-Korea rakétákat lődözget Japán felé

2020. március 21., 10:43

Szerző:

Feltehetően két kis hatótávolságú rakétát lőtt ki ismét Észak-Korea a Japán-tenger irányába helyi idő szerint szombaton – adta hírül a dél-koreai hadsereg vezérkara.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség által idézett közlemény szerint a rakétákat a fővárostól, Phenjantól északra fekvő tartományból lőtték ki. A japán parti őrség tudomása szerint a rakéták Japán kizárólagos gazdasági övezetén kívül csapódtak a tengerbe, a Koreai-félszigettől keletre.

Ez már a harmadik észak-koreai rakétakísérlet három hét leforgása alatt,

a világtól elszigetelődött kommunista ország március 2-án és 9-én is tesztelt rakétákat.

A phenjani kommunista rezsim tavaly 13 alkalommal végzett kísérleti rakétaindítást, miközben a nukleáris fegyvereinek leszereléséről az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalásai megrekedtek. Újévi üzenetében az ország vezetője, Kim Dzsong Un azt mondta, hogy a közeljövőben bemutatnak egy újfajta fegyvert is – írta az MTI.

Észak-Koreában 2018-ban húszezer emberrel végzett a tuberkulózis.

 

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt választotta meg az idei Év emberének az amerikai Time magazin szerdán, arra hivatkozva, hogy a „pusztító orosz invázióval szemben tanúsított bátor ellenállásával” lelkesítette az ukránokat és elnyerte a világ tiszteletet. A magazin egyben tisztelegett „Ukrajna szelleme” előtt is.