Elhunyt a világhírű, Grammy-díjas énekesnő

Naomi Judd hetvenhat éves volt. 

2022. május 1., 13:37

Szerző:

Hetvenhat éves korában meghalt Naomi Judd Grammy-díjas amerikai countryénekesnő – írta kisebbik lánya, Ashley a Twitteren szombaton. Ashley és nővére, Wyonna tragédiának nevezték a történteket. Azt írták: anyjuk élete mentális betegsége miatt ért véget.

Naomi és idősebb lánya, Wyonna a nyolcvanas évek elején kezdett együtt zenélni nagyobb nyilvánosság előtt The Judds néven. Olyan dalok fűződnek nevükhöz, mint a "Mama He's Crazy" és a "Love Can Build a Bridge". Több mint 20 millió lemezt adtak el.

 Az együttes hét év leforgása alatt öt Grammy-díjat kapott, és tizennégy daluk került fel a slágerlisták élére  – írta honlapján a CNN amerikai hírtelevízió. A The Judds 2011-ben intett búcsút a színpadnak, de idén egy tíznapos utolsó turnéra készültek, amely szeptemberben kezdődött volna. Anya és lánya évek óta először zenélt együtt nyilvánosan áprilisban a CMT Music Awards díjátadóján. A páros a tervek szerint vasárnap kerül be a countryzene hírességeinek csarnokába.

Naomi Judd Diana Ellen Judd néven született Kentuckyban 1946 januárjában. Két lánya születését követően a család Tennessee-be költözött, ahol Naomi ápolóként dolgozott. Zenei karrierjét a nyolcvanas években kezdte, és idősebb lányával egyre gyakrabban szerepelt a televízió képernyőjén. 1990-ben vonult vissza, miután hepatitis C vírusos májgyulladással diagnosztizálták. Naomi 2016-ban a Good Morning America című reggeli tévéműsorban elárulta: súlyos depresszióval és szorongással küzd.

(Kiemelt kép: Naomi Judd. Fotó: Facebook)

07:13

Késes támadást ért hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát Párizsban. A késelés a Gare de l'Est pályaudvar közelében volt. Az elkövetőt előállították - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona rendőrségi források szerint a bal vállán szenvedett könnyebb sebesülést, eszméleténél van, kórházba szállították.