Ejtették a szexuális zaklatás vádját Kevin Spacey ellen, akit a metoo-kampány lényegében kiradírozott Hollywoodból

2019. július 18., 06:45

Szerző:

Ejtették a zaklatással vádolt Kevin Spacey elleni vádat Massachusetts államban, írja az AP hírügynökség alapján az Index. Az amerikai színészt a szexuális zaklatások elleni, világméretű „metoo” mozgalom tetőpontján azzal vádolták, hogy 2016-ban leitatott egy akkor 18 éves éves fiút, majd fogdosni kezdte. Az ügy 2017 novemberében robbant ki, amikor nyilvánosság elé állt egy amerikai újságírónő, azt állítva, hogy a fiát a színész zaklatta egy bárban. 

A fiú azt állította azzal az éjszakával kapcsolatban, hogy nem tudta, mitévő legyen, ezért snapchaten küldött egy videót az esetről a barátnőjének, akivel az este folyamán is sms-ezett.

Kevin Spacey az egyik ügyvédjével a nantucketi tárgyalóteremben
Fotó: CNN videó

Ezt a telefont kellett volna bemutatni a bíróságon, azonban a vádló azt mondta, már nincs meg az eszköz, és a történtekkel kapcsolatban küldött sms-ekről sem akart vallomást tenni.

A bíróság döntését azonban Hollywood nem várta meg: Kevin Spacey karrierjét gyakorlatilag kerékbe törték, karakterét kiírták a House of Cards című népszerű drámasorozatból, sőt, utólag még A világ összes pénze című film összes jelenetéből kivágták, szerepét pedig egy másik színésszel játszatták el.

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.