Trump 143 embernek adott kegyelmet az utolsó éjszakáján

Az utolsó elnöki óráiban Donald Trump elnöki jogkörével élve 143 embert részesített elnöki kegyelemben, miközben eddig teljes elnöksége alatt összesen 95 kegyelmet osztott ki. A listán szokás szerint több közvetlen szövetségese szerepel, de hírességek is feltűnnek a listán.

2021. január 20., 14:14

Szerző:

Az egyik leghírhedtebb név a listán az a Steve Bannon, akinek Trump azután adott kegyelmet, hogy a leglelkesebb trumpista szavazókat becsapva több millió dollárt gyűjtött össze a Trump kampányában kulcsszerepet játszó mexikói határfalra, majd magára költötte a pénzt - írja a 444.hu.

Mellette a 28 éves börtönbüntetését töltő egykori demokrata politikus, Kwame Kilpatrick, Detroit volt polgármestere örülhetett a felmentésnek, akire korrupciós vádak miatt szabtak ki a büntetést.

Ítélet még nem született az ügyében, de máris szabad kártyát kapott Lil Wayne rapper is, akit egy engedély nélkül tartott, aranyozott pisztoly miatt vádoltak meg.

Celebek terén az a drogügy miatt életfogytiglanra ítélt Chris Young neve is a listán szerepel, aki miatt Kim Kardashian személyesen lobbizott Trumpnál a Fehér Házban.

A teljes lista a Fehér Ház oldalán tekinthető meg.