Mi lesz most Oszvald Marikával: véres zavargások miatt leállították a Bamako-ralit Guineában

2020. február 11., 13:45

Szerző:

24.hu információi szerint a guineai kormány hétfőn este jelezte a Budapest-Bamako szervezőinek, hogy a rali az előzetes megállapodás ellenére nem haladhat át az ország második legnagyobb településén, Labén.

A 200 ezres városban az elmúlt napokban az elnök elleni tüntetések zajlottak, és az elfajult utcai összecsapásokban – az informális csatornákon érkezett hírek szerint –

eddig három ember vesztette életét.

A legutóbbi belpolitikai tiltakozás hullámot az váltotta ki, hogy Alpha Conde elnök az ellenzék tiltakozása ellenére módosítani akarja az alkotmányt.

A Budapest-Bamako futam történetében ez az első eset, hogy egy kormány nem tudja garantálni a résztvevők biztonságát – mondta a portálnak Szabó Gál András, a rali főszervezője.

A mintegy 600 fős Budapest-Bamako csapata jelenleg a szenegáli St. Luisban tartózkodik. A futam résztvevőinek nagyjából a fele magyar állampolgár, köztük van más kiválóságok mellett Oszvald Marika operettcsilag is, akinek eddig is komoly megpróbáltatásokban volt része: a minap felborult az autójuk, később pedig majdnem összeütköztek egy tevével.