Újabb magyar siker a Nobel-díjak árnyékában! – Megdőlt a véralkoholszint világrekordja

Az ittas férfi szervezetében 12 halálos adagnak megfelelő alkoholmennyiséget találtak.

2023. október 3., 20:51

Szerző:

Ittas kerékpárossal szemben intézkedtek a rendőrök a magyarlakta Bácskertesen (Kupuszinán). Miután sikerült leszállnia a kerékpárjáról, a férfit megszondáztak, a műszer 5,67 ezrelék alkoholszintet mutatott, s ezzel pedig megdöntötte az argentin sofőr „rekordját”, akinél 5,5 volt a véralkoholszint, amikor megszondázták tavaly 

– tudta meg a Délhír.

Mint írják, az alkoholizam.com portál szerint 4,5%o-től 5,0%o-ig és e szint felett már halálos kimenetelű az alkohol mennyisége. Megbénítja a lélegzési központot. Ezzel egyidejűleg a vérkeringési rendszer is megbénul, ami szintén halálos kimenetelhez vezet. A halál az eszméletlen állapot beállta utáni 5-10 óra múlva lép fel.

A szakértők szerint akár már 0,35-0,45 gramm/liternyi véralkohol-koncentráció is halált okozhat, vagyis az illető szervezetében 12 halálesetnek megfelelő alkoholmennyiséget találtak.

A szerb sajtó szerint az egészségházban az orvosok azon csodálkoztak, hogyan maradhatott életben a bácskertesi férfi, mindazonáltal az egészségügyi paraméterei a normálisnak számító határokon belül mozogtak – foglalja össze a hihetetlent a Délhír.

Csoda!

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Franciaország szankciókat fontolgat a ciszjordániai palesztinok elleni erőszakért felelős zsidó telepesek ellen, és a francia diplomácia vezetője fel fogja vetni a kérdést európai szinten a hétfői brüsszeli EU-külügyminiszteri találkozón – közölte a tárca csütörtökön.

Washington démonizálja Moszkvát, sajnálatos, hogy Joe Biden amerikai elnök azt állította, hogy Ukrajna veresége esetén fegyveres összecsapás alakulhat ki Oroszország és a NATO között – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön.