Árvizeket és földcsuszamlásokat okoz a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okoz a heves esőzés Észak-Szlovéniában és a tengermelléki, Primorska régióban – közölte a helyi sajtó vasárnap.

2023. november 5., 12:32

Szerző:

Az északi régióban, Bledben, Kranjban, Zirovnicában és Kamnikban elárasztott épületek miatt kellett riasztani a tűzoltókat, Bohinj térségében pedig egy átszakadt folyó földcsuszamlásokat okozott. Kranj városában az éjszaka folyamán az erős szél megrongált egy transzformátorállomást, néhány háztartás áram nélkül maradt. A tengermelléki, Primorska régió északi részein néhány utat elöntött a víz, az erős széllökések pedig fákat csavartak ki. Piran és Izola tengerparti városokban a tenger elöntötte a partvidék alacsonyan fekvő területeit. A bóra szél pedig a közlekedésben okozott fennakadásokat.

A környezetvédelmi ügynökség jelentése szerint az eső a nap közepére eláll, és az égbolt kitisztul, ugyanakkora a Vipava, a Savinja, a Száva, a Kolpa és a Krka folyó továbbra is árad. Az időjárás várhatóan a jövő héten stabilizálódik.

(Kiemelt képünkön: Épületek részben víz alá kerültek, miután a heves esőzések miatt áradások keletkeztek a szlovéniai Kamnikban 2023. augusztus 04-én. Az országszerte ható heves esőzések következtében bekövetkezett áradásokban számos otthont és üzletet elöntött a víz, és egy ember meghalt. Fotó: Ales Beno / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)