A török elnök folytatja az embervadászatot

2017. november 22., 10:36

Szerző:

Folytatódott Recep Tayyip Erdoğan ámokfutása, ezúttal a török pénzügyminisztérium 82, korábbi alkalmazottja ellen adtak ki elfogatóparancsot Ankarában.

Az Orbán Viktorral különösen szívélyes kapcsolatokat ápoló despota gyanúja továbbra is az, hogy az érintettek kapcsolatban állnak a tavalyi puccskísérletért felelőssé tett gülenista mozgalommal – közölte az Anadolu török állami hírügynökség híre nyomán a Privátbankár.

Fotó: MTI/EPA

A gyanú abból fakad, hogy az érintettek állítólag felhasználói annak a ByLock nevű, titkosított üzenetküldő programnak, amelyen keresztül a török vezetés szerint a hatalomátvételi kísérletet is szervezték.

A minisztériumi dolgozókat korábban a 16 hónapja tartó rendkívüli állapotra hivatkozva bocsátották el állásukból. A szerdai rendőrségi műveletben 17 embert már elő is állítottak. Legutóbb október 26-án a külügyi tárca 121 egykori alkalmazottja ellen adtak ki elfogatóparancsot,

eddig legalább ötvenezer embert tanácsoltak el vagy zárattak börtönbe Törökországban. 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.