Zavargás tört ki Brüsszelben, miután Marokkó legyőzte Belgiumot

Vasárnap késő délután zavargások törtek ki Brüsszel belvárosában, miután Marokkó győzött Belgium ellen a labdarúgó-világbajnokság csoportkörében.

2022. november 27., 19:58

Szerző:

A Brüsszelben elszabadultak az indulatok, miután a belga válogatott kikapott Marokkótól 2-0-ra. Mintegy száz rendőrnek vízágyúkkal felfegyverkezve kellett közbelépnie, amikor a szurkolók rongálásba kezdtek Brüsszelben és megdobálták a rendőröket – írta a Brussels Times.

Fans of Morocco in Brussels celebrate victory over Belgium in Qa

 (Fotó: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

A Brüsszeli rendőrség Twitteren keresztül felszólította a lakosságot, hogy kerüljék el a Boulevard du Midi és a környező utcák környékét a zavargások miatt.

Philippe Close, Brüsszel polgármestere szintén a Twitteren ítélte el a labdarúgó-mérkőzést követő incidenseket. Close azt tanácsolta a szurkolóknak, hogy ne menjenek be a városközpontba, a rendőrség pedig minden erejével azon van, hogy fenntartsa a közrendet.

(Kiemelt kép: Egy marokkói szurkoló zászlójával, miközben elektromos robogók égnek a mögötte Brüsszelben, 2022. november 27-én. Fotó: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)

Egyértelműen a válogatottól történő visszavonulására utalt Karim Benzema, a franciák aranylabdás csatára, aki sérülés miatt nem szerepelt a vasárnap, honfitársai ezüstérmével zárult katari labdarúgó-világbajnokságon.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Tamím bin Hamád Ál Száni, Katar emírje a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét követő díjátadón egy arany szegélyű, átlátszó fekete palástba bújtatta Lionel Messit, aki a győztes argentinok csapatkapitányaként éppen átvenni készült a trófeát.