Újabb drogos vezetés miatt kell felelnie a zuglói gázolónak, aki miután elütött egy bácsit, műszempillát csináltatott magának

2019. december 12., 09:29

Szerző:

Újabb bódult állapotban elkövetett járművezetéssel gyanúsította meg a rendőrség azt a fiatal nőt, aki három évvel ezelőtt bekokainozva halálra gázolt egy 85 éves férfit Zuglóban – tudta meg a 24.hu.

T. Klára Petra ügyét másodfokon csütörtökön tárgyalja a bíróság, első fokon a nőt öt és fél év börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A fiatal nő három éve a Füredi úton haladt, amikor az Audijával fékezés nélkül elgázolta az idős férfit. Segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről, majd elment műszempillát csináltatni magának egy kozmetikai szalonba, ott tartóztatták le. A fiatal nő végig tagadta, hogy kokaint fogyasztott volna a baleset előtt, azt állította, hogy csak utána szívott fel két csík kokaint a szépségszalonban.

Szeptember elején azonban ismét drogos vezetésen csípték a nőt. Amikor a rendőrök átvizsgálták a kocsit, némi kábítószert is találtak.

Mostanra elkészültek a végleges szakértői vélemények is az újabb ügyben. A portál úgy tudja, hogy T. Klára Petra vérében kokainnak, valamint marihuánának a nyomaira bukkantak, a kocsiban pedig amfetamin volt. A fiatal nőnek ezért kábítószer birtoklása miatt is felelnie kell.

16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

2024. április 29., 10:49

Egy friss törvényjavaslat szerint csak erkölcsi bizonyítvánnyal lehetne ezentúl gyermektáborokban dolgozni. A Fidesz javaslata szerint az elvárás a középiskolás önkéntesekre, civilekre nézve is kötelező lenne.