Závecz: Megállt a Jobbik december óta tartó növekedése

A friss közvélemény-kutatás szerint az összellenzék továbbra is fej-fej mellett van a Fidesszel.

2021. június 25., 10:49

Szerző:

A pártok támogatottsága nem változott érdemben az elmúlt egy hónapban, a Jobbik december óta tartó felemelkedése azonban megállt, sőt egy százalékpontot veszített is a párt a támogatottságából – derül ki a Závecz Research Intézet által közzétett friss kutatásból. 

A Jobbik egy százalékpontos gyengülése a Demokratikus Koalícióra pozitívan hatott, a párt támogatottsága ugyanis pontosan ennyivel nőtt. Ezzel mindkét párt 12 százalékon áll a választókorú népesség körében. A június 8. és 16. között 1000 fős mintán végzett kutatás szerint a Fidesz megtartotta 34 százalékos, vezető pozícióját. Az ellenzéki oldalon nem történt érdemi változás a Jobbik és a DK helyzetén kívül – írja a 24.hu.

Az MSZP és a Momentum 6-6 százalékon, az LMP 2 százalékon, a Párbeszéd, a Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk is 1-1 százalékon áll. A közvélemény-kutatás megállapította emellett azt is, hogy a biztos pártválasztók körében a Fidesz 46 százalékot, a DK 17-et, a Jobbik szorosan mögötte 16 százalékot ért el. Az MSZP és a Momentum 7-7 százalékon, az LMP és a Párbeszéd 2-2 százalékon áll.

(Kiemelt kép: Jakab Péter az Országgyűlésben, felszólalás közben. Fotó: MTI | Koszticsák Szilárd)