Megtalálták a verőcei hajóbaleset utolsó áldozatának holttestét is

Hétfőn megtalálták a verőcei hajóbaleset utolsó áldozatának holttestét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRKF).

2024. május 28., 10:53

Szerző:

Megtalálták a verőcei hajóbaleset utolsó áldozatának holttestét is. A BRFK pár órával ezelőtt, egy Facebook-posztban még arról számolt be, hogy az utolsó eltűnt személyt – a 18 éves Balogh Daniellát – még keresik. Hétfő este, egy későbbi bejegyzésben bejelentették, hogy lezárult a keresés. „Megtaláltuk Daniellát… A Duna ma délelőtt Verőce térségében visszaadta a holttestét. Hazavittük…” – írták a posztban, amit az Index szemlézett.

A BRFK hétfő esti bejelentése előtt nem sokkal a Bors már írt arról, hogy a Duna egyik szakaszán, az M2-es autóút 3-as és 4-es kilométere közötti rész közelében találtak egy holttestet a rendőrök, és hogy feltételezhetően a verőcei baleset utolsó áldozata lehet az illető (mivel korábban más áldozatok is ezen a szakaszon találtak meg). Ezt a feltételezést erősítette meg nemrég a rendőrség a fenti Facebook-posztban.

Ezzel lezárult a napokon át tartó keresés: a motorcsónakon utazó nyolc fiatal közül heten életüket vesztették.

Egyetlen túlélője volt a verőcei hajóbalesetnek

Mint azt korábban megírtuk, fej- és kulcscsontsérülést szenvedett az a férfi, aki kijutott a partra egy Verőcénél szombat éjjel történt hajóbaleset után. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az eset után közölte, a mentőket szombat este egy Verőce és Vác közötti helyszínre riasztották, ahol egy partra jutott férfit láttak el. A férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították. Ezen a helyszínen egy férfi halálát is megállapították.

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az eset kapcsán elmondta, a bejelentést követően nem lehetett tudni, pontosan hol történt a baleset, ezért a mentést irányítók döntése alapján 20 kilométeres körzetben kezdték meg a kutatást a Dunán. A szervezet hőkamerás drónokkal és a part menti részek átvizsgálásával segítette a hivatásos tűzoltók munkáját. Rámutatott, nyilvánvaló volt, hogy nagy erőjű ütközés történt, ezt a túlélő férfi, illetve a megtalált két áldozat – egy férfi és egy nő – sérülései is igazolják. 

Később a rendőrség tájékoztatásából kiderült, hogy Verőce térségében a Dunán egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és megállapították, hogy az oldala sérült. A rendőrség a szállodahajó és a Verőcénél korábban megtalált összeroncsolódott géphajó esetén is szemlét tartott, ám előbbit végül az útjára bocsátották. 

A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

A kis géphajón 8 felnőtt tartózkodott, akik közül ötöt – három férfit és 2 nőt – a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 12 kishajóval és 3 drónnal, valamint csaknem 90 emberrel a parton, a vízen és a vízben, valamint a levegőből is kerestek.

(Kiemelt kép: Rendőrségi helyszínelés egy balesetet szenvedett motorcsónak roncsánál az újpesti hadikikötőben 2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak. MTI/Lakatos Péter)

Gyengült péntek reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.