Vasárnap éjfélig lehet online kitölteni a népszámlálási kérdőíveket

Október 16-án, vasárnap éjfélkor ér véget a népszámlálás online önkitöltési szakasza. Hétfőtől már csak számlálóbiztosok segítségével tölthetjük ki a kérdőíveket. 

2022. október 16., 09:19

Szerző:

Október 16-án, vasárnap éjfélkor ér véget a népszámlálás online önkitöltési szakasza. Aki addig nem tölti ki a kérdőívet a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon, az hétfőtől már csak a számlálóbiztosok segítségével töltheti ki a kérdőívet – írja a KSH közlése alapján a Telex

Az érintett címek közel feléről még nem érkezett be adat

A KSH adatai szerint jó néhány háztartásban ugyan elkezdték a népszámlálási kérdéseket megválaszolni, de nem értek a végére, kitöltés közben mentették és visszazárták a kérdőívet.

A népszámlálás október elsejei indulásától péntek reggel 7 óráig 2,2 millió címről 4,7 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe. A népszámlálásban mintegy 5 millió cím érintett, vagyis eddig a címek 42,9 százalékáról érkeztek be a válaszok.

Csaknem az összes magyarországi településről küldtek már kérdőívet, az érintett települések aránya eléri a 99,9 százalékot. A megyék közül Győr-Moson-Sopron megyében a legmagasabb a kitöltési arány (48,8 százalék), a második Pest megye (47,0 százalék), míg a harmadik helyen Fejér megye (46,1 százalék) áll.

A megyei jogú városok esetében arányaiban Érdről érkezett be eddig a legtöbb kitöltött kérdőív (a kitöltési arány 53,1 százalék), a második Székesfehérvár (52,6 százalék), a harmadik Veszprém (50,0 százalék). Budapesten a kitöltési arány jelenleg 46,9 százalék. A fővárosi kerületek közül a 17. (56,3 százalék), a 16. (54,4 százalék) és a 4. kerület (53,9 százalék) áll az első három helyen.

(Kiemelt fotónk: Egy férfi kitölti a népszámlálás online kérdőívét nyíregyházi otthonában 2022. október 1-jén. Ezen a napon megkezdődött a népszámlálás, amelyen a részvétel kötelező, a kérdőíveket október 16-áig interneten lehet kitölteni, majd számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online kérdőív. MTI/Balázs Attila)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.