Gyurcsány Ferenc most csak alig több mint 200 milliót vett ki egymilliárd helyett

2018. február 1., 00:21

Szerző:

Az egy évvel korábbi összeg alig több mint egyötödét, bruttó 228 millió forintos osztalékot vett ki 2017-ben Gyurcsány Ferenc nem egymilliárd tulajdonában álló Altus Portfólió Kft.-ből – áll abban a levélben, amelyet szerdán a képviselői vagyonnyilatkozatok közzététele előtt lapunkhoz is a Demokratikus Koalíció. Eszerint a párt elnöke 2016-ban eladta az Altus Befektetési Zrt.–t, a bevétel a nettó bevétel jelentős részét pedig értékpapírokba fektette. A tulajdonában álló Altus Portfólió Kft. fizette osztalékból bruttó 228 millió forintos jövedelme származott.

A cég eladásából feleségének, Dobrev Klárának 168 millió forintot juttatott. Lánya, Anna megvásárolta az édesanyja által használt 12 éves Opel Zaphirát, Bálint fia pedig Apró Piroska 10 éves VW Passatját. Péter fia Pesterzsébeten 57, Bálint Erzsébetvárosban 40 négyzetméteres lakást kapott szüleitől. Két másik fiának, Tamásnak és Mártonnak vagyona nincs.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.