Vádat emeltek a borsodi nagypapa ellen, aki combon szúrta unokáját

2020. január 27., 09:57

Szerző:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 56 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt – derül ki az ügyészségi közleményből.

A vád szerint a vádlott feleségével és 18. életévét még be nem töltött kiskorú fiú unokájával együtt élt egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisközségben. Többször voltak nézeteltérések, viták közöttük.

A vádlott 2018 októberében alkoholt fogyasztott, majd elment otthonról. Dél körül érkezett haza, amikor ismételten összeveszett unokájával, aki a veszekedésnek azzal vetett véget, hogy otthagyta a vádlottat és bement a ház egyik szobájába. A vádlott azonban feszült idegállapotban volt.

Magához vett egy 17 centiméter hosszúságú kést, ezzel az unokája után ment, és a neki háttal álló fiút a jobb combján, a térdhajlathoz közeli területen megszúrta.

A szúrást látva azonban megijedt, kiszaladt a házból, és eldobta a kést a kertben. A megszúrt unoka segítségért kiabált, a házban éppen vendégségben tartózkodó nagynénjétől kérte, hogy hívjon mentőt, mert elvérzik. A nő a mentők kiérkezéséig egy derékszíjjal és a szobában talált rongyokkal szorította le a fiú sebét.

A sértett a szúrás következtében a nagyereket sértő nyolc napon túl gyógyuló életveszélyes sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.