Rengetegen utas fordult meg a ferihegyi repülőtéren áprilisban

A járvány kitörése óta eltelt 25 hónap legnagyobb utasforgalmát érte el a Budapest Airport (BA) áprilisban, amikor 997 454 utas fordult meg a ferihegyi repülőtéren – közölte a BA csütörtökön.

2022. május 12., 16:14

Szerző:

A tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva az április 1400 százalékos növekedést hozott a budapesti repülőtér utasforgalmában. A húsvéti hosszú hétvégén 6 százalékkal többen utaztak, mint a többi áprilisi napon – jelezték.

A Budapest Airport légiáru-forgalma áprilisban a nemzetközi trenddel ellentétben 3,3 százalékkal nőtt, a BUD Cargo City összesen 17 245 tonna árut kezelt. Megjegyezték, hogy a világ légiáru-forgalma a távol-keleti lezárások és járattörlések miatt 8 százalékkal csökkent az év negyedik hónapjában.

A BA kitért arra, hogy áprilisban újraindultak a járatok Rigába, Tel-Avivba és Varsóba, és a nyári menetrendnek köszönhetően ismét közvetlenül elérhető Budapestről Korfu, Chania, Rimini, Palma de Mallorca, Rodosz, Zadar, Abu-Dzabi, Podgorica, Arlanda, Nantes, Burgasz, Stockholm és Alghero.

A budapesti repülőtérről jelenleg 99 város 109 repülőtere érhető el közvetlen járattal, 31 légitársaság kínálatában. A BA desztinációs térképe egyre bővül, a nyár folyamán további útvonalak és járatok indulása várható – olvasható a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)