Újabb 6 milliárd forint közpénzt kapott a vadászati kiállítás

Mára a 70 milliárd forintot is elérheti a világkiállítás összköltsége.

2021. május 31., 08:00

Szerző:

Tovább drágul a vadászati kiállítás, ezúttal az Innovációs Minisztérium adott több mint 6 milliárd forintot a kiállítás és felvezető eseményeinek szervezésére. Ezt a K-Monitor korrupciókutató civil szervezet vette észre – írja a 24.hu az RTL Klub Híradója alapján.

Megjegyzik, ez az összeg több mint amennyit a külföldi vadászok egy évben Magyarországon hagynak. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes nemrég azt mondta az RTL Híradónak: a kiállítás jó befektetés.

A miniszterelnök-helyettes még 2016-ban jelentette be, hogy Magyarország ötven év elteltével ismét vadászati kiállítást szervez 2021-ben. A kormány ekkor még öt évre elosztva összesen 387,5 millió forintot különített el az eseményre. A büdzsét 2017-ben 25 millió forinttal, 2019-ben pedig már kétmilliárddal egészítették ki, mostanra pedig már 70 milliárd környékén állhat a befektetés összege.

(Kiemelt kép: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) elnöke (b) és Kovács Zoltán, a 2021-es budapesti vadászati világkiállítás lebonyolításért felelős kormánybiztos a 26. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállításon a megnyitó után a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, 2019. február 7-én. Fotó: MTI | Koszticsák Szilárd)