Több százan tüntetnek a Belső-pesti Tankerület előtt, ahova 46 tanárt rendeltek be

A több száz tüntető miatt egy sávra szűkült a forgalom a Damjanich utcában. 

2022. október 13., 16:58

Szerző:

Csütörtök délután az Eötvös Gimnázium huszonöt és a Madách Gimnázium huszonegy tanára veszi át a levelét a Belső-pesti Tankerületi Központnál, a Damjanich utcában, ahol egyben a követeléseiket is átadják a tankerületi vezetőknek. Az eseményre tüntetők kísérik őket, a demonstráló szülők és diákok száma miatt a Damjanich utcán egy sávra szűkült a forgalom – írja a 444.hu.

A tanárok 15:20-kor érkeztek a tankerületi központhoz, az épületbe viszont csak egy Eötvösös és egy Madáchos pedagógust engedtek be. Ők elmondták, hogy Marosi Beatrix fogadta őket, ők átadták neki a követeléseiket, majd Marosi ezt követően autóval távozott a helyszínről.  

(Kiemelt képünk illusztráció: Diákok, tanárok és szülők tüntetnek Budapest belvárosában a tanártüntetésen 2022. október 05-én. Fotó: KISBENEDEK ATTILA / AFP)

Fennállása huszadik évfordulójához érkezett az MVM Partner Zrt., Magyarország legnagyobb villamosenergia-nagykereskedője. Az elmúlt két évtizedben a társaság nagy utat bejárva és jelentős mérföldköveket elérve számos módon járult hozzá a magyar villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságához és a rezsicsökkentés biztosításához.