Teljes vezetőváltásra készülhet a Párbeszéd

Egyelőre nem lehet sokat tudni az utódokról.

2022. április 28., 17:30

Szerző:

Karácsony Gergely után Szabó Tímea is bejelentette, hogy az ellenzék súlyos bukásával zárult 2022-es választás után nem indul újra a pártban a társelnöki pozícióért a közelgő tisztújításon. Az óbudai körzetet behúzó Szabó viszont szívesen lenne parlamenti frakcióvezető, és az elnökség is őt támogatja. A döntés péntekre várható, a frakció ülése után, írja a HVG.

Szabó Tímea döntését szerdán, a Párbeszéd egy belső, zárt Facebook-csoportjában osztotta meg párttársaival. Indoklásában azt írta, hogy bár a Párbeszéd még növelni is tudta a mostani választáson a képviselői számát, az ellenzék választási kudarcában a hat párt egyikeként a Párbeszédnek is van felelőssége, a párt társelnökeként pedig neki is. Ezzel biztossá vált, hogy a zöldpártban teljes vezetőségi csere lesz. 

A társelnöki pozíció aspiránsairól egyelőre nem sokat tudni: a férfi társelnöki helyre Tordai Bence lehet az egyik jelentkező, aki a portálnak adott interjúban a választások után azt mondta: „nehéz lenne nem gondolkodni” a lehetőségen, hogy elinduljon.

Döntésével Szabó Tímea Karácsony Gergely és az MSZP-s Tóth Bertalan mellett a harmadik ellenzéki vezető lett a hat ellenzéki párt kilenc vezetője közül, aki a választások után úgy döntött, nem indul újra a posztjáért.

(Kiemelt kép: Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés idei első ülésén 2021. február 15-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

10:49

Baleset miatt a helyszíni szemle és műszaki mentés idejére lezárták az M5-ös autópálya országhatár felé vezető oldalát Balástya közelében vasárnap délelőtt – közölte a rendőrség honlapján.

10:31

Ujhelyi István szerint Orbán Viktor aláírta az Európai Tanács (EiT) csúcstalálkozót lezáró dokumentumot, ami szembe megy a Fidesz-KDNP azon határozatával, amit el akarnak fogadtatni az EU jövőjéről szóló konferenciasorozat kapcsán.