Szijjártó: 140 ezer adag Szputnyik vakcina érkezik kedden

Hamarosan megkezdhetik a második adag Szputnyik V oltóanyag beadását az orvosok – mondta Szijjártó Péter, miután az új orosz nagykövetet fogadta.

2021. április 12., 18:24

Szerző:

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn fogadta Jevgenyij Sztanyiszlavov új orosz nagykövetet, és bejelentette, hogy 140 ezer második dózis Szputnyik vakcina érkezik.

Szijjártó Péter és az új orosz nagykövet a világjárvány miatt még szorosabbá váló magyar–orosz együttműködésről beszéltek.

„Magyarországon órákon belül elérjük a hárommillió beoltott embert, ami újabb nagyon fontos lépcsőfok a világjárvánnyal szembeni védekezésben, és megnyitja a lehetőséget arra, hogy Magyarország Európában gyakorlatilag mindenki előtt nyithasson újra” – fejtette ki a miniszter.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI | Bruzák Noémi)

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.