Szijjártó: 140 ezer adag Szputnyik vakcina érkezik kedden

Hamarosan megkezdhetik a második adag Szputnyik V oltóanyag beadását az orvosok – mondta Szijjártó Péter, miután az új orosz nagykövetet fogadta.

2021. április 12., 18:24

Szerző:

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn fogadta Jevgenyij Sztanyiszlavov új orosz nagykövetet, és bejelentette, hogy 140 ezer második dózis Szputnyik vakcina érkezik.

Szijjártó Péter és az új orosz nagykövet a világjárvány miatt még szorosabbá váló magyar–orosz együttműködésről beszéltek.

„Magyarországon órákon belül elérjük a hárommillió beoltott embert, ami újabb nagyon fontos lépcsőfok a világjárvánnyal szembeni védekezésben, és megnyitja a lehetőséget arra, hogy Magyarország Európában gyakorlatilag mindenki előtt nyithasson újra” – fejtette ki a miniszter.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI | Bruzák Noémi)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.

A főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi belvárosi „autópályák” helyett újjáéledő sugárutak legyenek Budapesten, ezért a városlakók, gyalogosok és kerékpárosok érdekeit szem előtt tartva újítják meg a Váci utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Üllői utat - jelentette be a főpolgármester pénteken Budapesten.

2023. március 24., 14:44

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak - hívta fel a figyelmet az állami energiacég pénteki közleményében.