Szalai Ádám verekedésbe keveredett Budapesten

Verekedésbe keveredett a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, Szalai Ádám 2022. december 29-én egy budapesti fiatal állítása szerint.

2023. január 5., 08:04

Szerző:

A 21 éves Zsombor a Blikknek azt nyilatkozta, hogy a példaképének tartott Szalai Ádám a kedvenc szórakozóhelyétől körülbelül ötven méterre vitte őt a földre, és meg is rúgta őt. Szalai Ádám azt mondta, hogy a részeg fiatalok inzultálták a testvérét, és őt akarta megvédeni.

A sértett úgy érzi, nem kellett volna beszólnia, de nem érzi jogosnak azt, amit kapott érte

Zsombor elmondása szerint a buli után a barátaival az utcán megkérték Szalai Ádám öccsét, hogy készítsen róluk képet, ám az visszautasította kérésüket. „...értetlenkedtem, mert semmi rosszat nem akartunk, és hát persze, akkor már túl voltunk néhány italon, úgyhogy visszakérdeztem, miért nem, te f.szfej? Valami ilyesmit mondtam neki, amit persze, nem kellett volna. Nem túl szépen, nyilvánvalóan.”

Ekkor Szalai Ádám visszafordult, és megkérdezte tőlük, hogy tényleg az öccsét sértegetik-e, és csak ekkor derült ki a fiatalok számára, hogy a magyar válogatott volt csapatkapitányának öccsét szólították meg. Szalai ekkor odament Zsomborhoz, üvöltözni kezdett, majd mellkason rúgta őt, ami miatt a földre került, ahol ismét megrúgták. Szalait az öccse fogta le, a sértett pedig igyekezett bocsánatot kérni, majd barátai felsegítették. 

Zsombor pár nappal a történtek után úgy érzi, nem kellett volna beszólnia a focista öccsének, de a verést akkor sem érzi azzal arányosnak, és a legfájóbb a számára az, hogy csalódnia kellett Szalaiban, akit eddig rettenetesen tisztelt. 

A focista tagadja, hogy megrúgta volna a fiatalembert, mikor az a földre került

Szalai Ádám a Sportal.hu megkeresésre nem tagadta, hogy összetűzésbe keveredtek, de másképpen emlékszik a történtekre. Ő egy találkozóról távozás közben azt látta, hogy négy nagyon részeg fiatal veszi körbe a testvérét, és üvöltöznek vele olyan hangnemben, ami támadásra utalt. Úgy értékelte, hogy meg akarják verni a testévérét, ezért odarohant és egy rúgással eltávolította a testvére közeléből az üvöltöző embert. Azt tagadja, hogy a földre kerülő fiatalembert megrúgta volna.

Zsombor feljelentést tett a történtek miatt a XI. kerületi kapitányságon, ahonnan a Budapesti Rendőr-főkapitányság vonta magához az ügyet. A Blikk megkeresésére a BRFK azt válaszolta: „a feljelentés alapján ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást garázdaság gyanúja miatt. Gyanúsítotti kihallgatás a válaszadásukig nem történt.” A Blikk hozzátette: „A garázdaság mellett felmerülhet a testi sértés gyanúja is, mert a fiatalember az orvosi vizsgálat alapján a mellkasán és a lábán szenvedett zúzódásokat.”

(Kiemelt képünk: Szalai Ádám (j) és az angol Conor Gallagher a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Tegnap 16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.