Mindenhol állami pénzt találni Rogán Cecília környezetében, rejtőzködő partnere is a propaganda legfoglalkoztatottabb cége

Elvileg egy békásmegyeri panellakásban lehetne megtalálni Rogán Cecília legfőbb partnerét, a milliárdos állami hirdetési pénzekkel kitömött Horváth Lászlót, de a vállalkozó mintha nem is létezne.

2019. július 25., 13:51

Szerző:

Ahogy arról a 168 Óra is beszámolt, friss összesítés szerint legalább 273 millió forint állami támogatást kaptak Rogán Cecília, Rogán Antal propagandaminiszter felesége cégének sportrendezvényei. Mivel a támogatást állami vállalatok adták, ezért azt a Rogán Antal által felügyelt Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak kellett engedélyeznie őket. De az üzletasszony sportrendezvényhez köthető pénzügyi sikerei nem csak a közvetlen, hanem közvetett fideszközeli támogatás miatt is említésre méltók.

A miniszter felesége szinte bármilyen üzleti tevékenységbe fog, partnerei között rendre kormányközeli vállalkozók tűnnek fel, a gyarapodás pedig őrült tempójú.

Alig 2016-ban szerzett tulajdonrészt a Nakama & Partners Kft.-ben, amely Sarka Kata mellett részben Bessenyei Istvánnak a tulajdonában állt, aki az Orbán-kormány és üzleti körei által leggyakrabban megbízott Valton Security tulajdonosa. Noha előtte alig csordogált pénz a vállalkozáshoz,

a cég 2018-ban már 1,1 milliárd forint bevételt könyvelhettek el.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Rogán Antal korábban hangsúlyozta, hogy felesége semmilyen állami megbízást nem kap, ami csak közvetve igaz: a közmédia számára Rogán Cecília és Sarka Kata közös cége, a Digital Minds Kft. készíti a Magyarország Szépe műsorát. A cég többségi tulajdonosa a Nakama & Partners.

Eközben Rogán Cecília környezetében egy újabb sikeres vállalkozó tűnt fel, akinek a hvg.hu igyekezett a nyomára bukkanni,

ugyanis meglehetősen rejtőzködő életmódot folytat a milliomos Horváth László, akinek bejelentett lakcíme egy békásmegyeri 7. emeleti panellakás.

A vállalkozó tulajdonában álló Magno Studio Kft. vállalta azoknak a sporteseményeknek, a Fitbalance-rendezvényeknek és a Nemzeti Futóversenynek a szervezését, amelyet az említett módon 273 millió forinttal támogattak állami cégek. A Magno Studio Kft. ráadásul az egyik legtöbbet foglalkoztatott cég a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda által,

több mint 13,5 milliárd forintot kapott 2016 óta a választásokat megelőző kormányzati hirdetési kampányok lebonyolítására.

A férfi az egyik legtitokzatosabb vállalkozó, szinte semmit nem lehet tudni személyéről, vagy hogy miként tűnt fel a 2016-os állami hirdetési bizniszben. A békásmegyeri címén nem volt lehetett megtalálni, a cég pedig semmilyen elérhetőségén nem válaszol a megkeresésekre, nincs saját honlapja és Facebook-oldala sem.

A Magno Studio Kft. feltűnik a hvg.hu szerint az Antenna Hungária szerződött partnerei között is, azonban hogy milyen összegben állapodtak meg, azt egyelőre nem árulták el. Az AH egyébként 50-50 millióval támogatta a Fitbalance-rendezvényeket.