Megütött egy padon ülőt a fővárosban, órákon belül elfogták a rendőrök

A közleménye szerint az intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel.

2021. október 23., 17:32

Szerző:

Az Index egy videót tett közzé, amin látszik, hogy a felvonulás mellett a rendőrök megbilincselnek egy férfit.  

A rendőrség egy közleményben válaszolt: „az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.”

Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei 2021. október 23-án 14 óra 30 perc körül a Király utca és a Károly körút kereszteződésében elfogtak egy férfit, az mert ököllel megütött egy másikat. A bántalmazót megbilincselték, és garázdaság gyanúja miatt előállították a VII. Kerületi Rendőrkapitányságra. A megütött férfihez mentőt hívtak. A bűncselekmény nem állt összefüggésben az ünnepi megemlékezéssel. – írja a Police.hu

(Kiemelt képünk: Résztvevő a Civil Összefogás Fórum Békemenetén Orbán Viktor beszédére várnak. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Merész Márton / 168.hu)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.