A Momentum támogatja Pikó András újraindulását a VIII. kerületben

A Momentum Pikó András polgármesteri újraindulását támogatja Józsefvárosban a jövő évi önkormányzati választásokon.

2023. március 16., 12:26

Szerző:

Pikó András a bejelentő videójában arról beszélt, hogy az elmúlt években az összes pillanatot hatalmas megtiszteltetésnek élte meg, hogy Budapest egyik legizgalmasabb és legélhetőbb kerületének a polgármestere lehet.

„Felújítottuk a Déri Miksa utcát, a Somogyi Béla utcát, a fővárossal együtt a Blaha Lujza teret és megállítottuk a kerületi vagyon elherdálását, valamint 250 bérlakást korszerűsítettünk” – számolt be az elmúlt év eredményeiről Pikó. Továbbá Józsefvárosban elindult a Gyermekbarát Program, és kétszer annyit költ a kerület köztisztaságra, mint 2019-ben.

Mi a Momentumban azért dolgozunk, hogy igazságos, emberközpontú és zöld Magyarországot építsünk, a Holnap Magyarországát. A Momentum polgármesterei pedig elhozzák az Őszinte Önkormányzatok korszakát – fogalmaz a párt.

2019-ben Pikó András elhozta az őszinteséget a kerületbe, elkötelezett, helyi lokálpatriótaként pedig ismeri a helyiek problémáit és csapatával meg tudja oldani azokat. Ezért támogatja a Momentum azt, hogy 2024-ben, az önkormányzati választásokon ismét Pikó András legyen Józsefváros polgármestere – áll a párt csütörtöki közleményében.

(Kiemelt kép: Pikó András, a VIII. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. Mohai Balázs / MTI)

Tegnap 15:14

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tegnap 09:05

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.