Péntektől újra szabadlábon a Kósa Lajost hitegető csengeri örökösnő

A Fidesz alelnökét is csőbe húzó örökösnőt szabadlábra helyezik pénteken, mivel letelt az a három év, ameddig előzetes letartóztatásban lehet.

2022. június 3., 13:38

Szerző:

Helmeczy László, a csengeri örökösnőként elhíresült P. Mária ügyvédje közölte a Népszavával, hogy pénteken szabadlábra helyezik védencét, mivel letelt az a három év, ameddig előzetes letartóztatásban lehetett tartani.

A csengeri örökösnőt 2018 szeptemberében helyezték letartóztatásba, mivel az ügyészség vádjai szerint  2009-től több személytől és cégtől kért kölcsön nagyobb összegeket arra hivatkozva, hogy azt visszafizeti a Németországban meghalt édesapja által hátrahagyott hatalmas örökségből. A kölcsönöket nem fizette vissza, így a 20 sértettnek közel 778 millió forintos kárt okozott, amelyből csak pár millió forint térült meg.

2018 márciusában a még Sz. Gáborné néven ismert nőről kiderült, hogy egy hiteles közjegyzői okirat szerint megbízta Kósa Lajost, a Fidesz jelenlegi alelnökét 4,355 milliárd euró (átszámítva 1720 milliárd forint) kezelésével, továbbá egy másik okirat szerint az asszony  2,6 millió eurót (átszámítva 1,25 milliárd forintot) szándékozott ajándékozni Kósa édesanyjának.

(Kiemelt kép: a csengeri örökösnő elfogásakor. Fotó: police.hu)

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.