Péntektől újra szabadlábon a Kósa Lajost hitegető csengeri örökösnő

A Fidesz alelnökét is csőbe húzó örökösnőt szabadlábra helyezik pénteken, mivel letelt az a három év, ameddig előzetes letartóztatásban lehet.

2022. június 3., 13:38

Szerző:

Helmeczy László, a csengeri örökösnőként elhíresült P. Mária ügyvédje közölte a Népszavával, hogy pénteken szabadlábra helyezik védencét, mivel letelt az a három év, ameddig előzetes letartóztatásban lehetett tartani.

A csengeri örökösnőt 2018 szeptemberében helyezték letartóztatásba, mivel az ügyészség vádjai szerint  2009-től több személytől és cégtől kért kölcsön nagyobb összegeket arra hivatkozva, hogy azt visszafizeti a Németországban meghalt édesapja által hátrahagyott hatalmas örökségből. A kölcsönöket nem fizette vissza, így a 20 sértettnek közel 778 millió forintos kárt okozott, amelyből csak pár millió forint térült meg.

2018 márciusában a még Sz. Gáborné néven ismert nőről kiderült, hogy egy hiteles közjegyzői okirat szerint megbízta Kósa Lajost, a Fidesz jelenlegi alelnökét 4,355 milliárd euró (átszámítva 1720 milliárd forint) kezelésével, továbbá egy másik okirat szerint az asszony  2,6 millió eurót (átszámítva 1,25 milliárd forintot) szándékozott ajándékozni Kósa édesanyjának.

(Kiemelt kép: a csengeri örökösnő elfogásakor. Fotó: police.hu)

 

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.