Ötszázezerrel több szavazólap? Hadházy Ákos hitelesnek tűnő információt kapott a választási csalásról

2018. április 14., 10:54

Szerző:

Kaptam egy elég hitelesnek tűnő információt arról, hogy eleve 500 ezerrel több szavazólapot nyomtattak illetve a választás napján is ügyeletet tartott a nyomda és vasárnap délután gőzerővel el is kezdtek nyomtatni. Az elég meredek információt – lehetőséghez mérten – igyekezni fogjuk hivatalosan ellenőrizni, de ennél sokkal fontosabb azt elmondani, ami már most tudható:

1) Ez a választás eleve tisztességtelen volt azért, mert a kormánypropaganda éveken keresztül minimum százszor több pénzt ölt a kampányba, mint ami az ellenzéknek rendelkezésére állt, az is csak egy hónapig. Számos tényt lehetne sorolni (pl a külföldön dolgozók levélszavazásának tiltását) még, de ez a legfontosabb. Ha egy választáson nem egyenlő az ellenzék és a kormány esélye, az a választás nem szabad és nem tisztességes.

2) Még mindig nem tudjuk, hogy rendszerszintű csalás vagy a lezüllesztett közigazgatás rendszerszintű inkompetenciája okozta a rengeteg törvénytelenséget és szabálytalanságot, de az biztos: akár így, akár úgy, ezek a rendellenességek alapvetően és joggal rendítik meg a választásba vetett bizalmat” – írta ki a Facebook-oldalán az LMP lemondott társelnöke. Hadházy információját egyelőre nem áll módunkban ellenőrizni, ám a politikus szavai alapján az érintett, illetékes hatóságokhoz fordul.

Megírtuk: sorozatban kerülnek elő a választási csalás- és visszaélésgyanút erősen megalapozó hírek, beszámolók, ugyanakkor a rendszerszintű, országos eredménybefolyásoló csalásra eddig nem volt bizonyíték.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.