Óriási a sor a kórházak előtt, néhol ötszáz méteresre duzzadt

Volt, aki pizzát rendelt, amíg várt, más taxival próbált beelőzni, néhány oltópontnál pedig már 12 óra előtt elfogyott az összes Pfizer-vakcina. Szomorúan kullogtak haza az emberek.

2021. április 30., 11:11

Szerző:

Cikkünk frissül.

Péntek hajnalban derült ki, hogy ma Pfizer-vakcinára is lehet időpontot foglalni. Aki ezt az oltóanyagot szerette volna, megrohamozta az EESZT regisztrációs rendszerét, ami azonnal lefagyott, azóta sem tért magához. Délelőtt elözönlötték az oltópontokat az emberek. Úgy tudjuk, olyanok is beálltak a sorba, akiknek nem sikerült az időpontfoglalás az összeomlott rendszer miatt.

 
Fotó: Olvasónk
 

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújából kiderült, hogy aki ma nem tudja felvenni a Pfizert, „így járt”, mert hosszú hetekig nem lesz újra ilyen lehetőség, ugyanis a 18 év alatti fiatalok számára teszik félre a Pfizer-vakcinákat. 

Olvasók beszámolója szerint a Szent Imre Kórházban sikeres foglalás nélkül is adtak oltást, ezért ott is többszáz méteres sor alakult ki. De ugyanígy volt a Péterfy Sándor utcai és a Honvédkórháznál is. Ez utóbbinál azonban a katonák nem engedték be, akinek nem volt foglalt időpontja. 

 
Sor a Rókus kórháznál. Fotó: 168.hu

10:55 - Helyi tudósítónk szerint a Honvédkórháznál többen megéheztek, pizzát is rendeltek a sorba, nem kockáztatják, hogy kiállnak onnan.

11:15 - A Péterfynél sorakozó tömegben többen azt mondják, nagyrészt éjjel, még a hivatalos értesítés előtt sikerült regisztrálniuk a Pfizer- oltásra. Itt egyébként a kínai vakcina miatt érkezőket előre veszik a sorban. 

11:30 - A Péterfy utcában negyed óra alatt legalább fél kilométeresre duzzadt a sor.

11:55 - Sokan taxival érkeztek, ami forgalmi dugót okozott a Péterfy Sándor utcában. A sort felügyelő katonák mindenkinek azt mondják, hogy aki a kínai oltásra jött, az előre mehet.  

 
Fotó: 168.hu | Pion István

12: 15 - A Honvédkórház elől csalódott emberek kullognak haza. A katonák azt mondják, elfogyott a Pfizer vakcina az oltóponton. Percek alatt a felére csökkent a sor.

12:30 - A Pest Megyei Flór Ferenc kórháznál is hatalmas volt a sor, de mivel ott is elfogyott a Pfizer, az embertömeg hamar elillant. 

 
Fotó: Olvasónk

12:50 - Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) előtt is nagyon sokan vannak, lassan halad a sor. Többen kínai oltási papírral jöttek, de még nem küldtek el senkit azért, mert elfogyott volna a pfizer. Sokan tanácstalanok, hogy beálljnak-e a sorba, van aki benéz a kapun, és mikor meglátja mekkor a sor, távább áll. 

ORFI
 
 
ORFI Fotó: 168.hu | Dimény András
 

 

13:00 - Uzsoki Utcai Kórház előtt is többszáz méteres a sor. 

 
 
Uzsoki utcában is kígyózik a sor
 

 

 
 
Uzsoki utcában is rengetegen vannak

13:05 - A Szent Margit Kórház előtt is kígyózik a sor.

 
 
Szent Margit kórház Fotó: 168.hu | Merész Márton

 

13:22 - Egyre nagyobb a sor Szent Margit Kórház előtt, folyamatosan érkeznek az emberek. A regiszráltak és éppen soron következők nevét hangosan, egymásnak kiabálva adják át az emberek, hogy haladjon a sor.  

 

 
 
Szent Margit kórház Fotó: 168.hu | Merész Márton
 
 
Rókus kórház, Fotó: 168.hu | Dimény András
 
 
 
Rókus kórház, Fotó: 168.hu | Dimény András
 

13:30 - A Rókus Kótháznál a katonák vizet osztanak. A rákóczi út 27 szám előtt kezdődik a sor és a Vas utcától a Stáhlyn át a Gyulai Pál utcán keresztül is áll. Az elsők több órája értek ide, azóta várnak. Egyelőre nem küldenek el senkit és a katonák nem is jelezték, hogy nincs pfizer. A második körös Sputnyikra érkezők időpontra jöttek, de náluk is 2 óra a várakozás. 

13:44 - Még mindig érkeznek a Rókus Kórházhoz emberek. A sorban állítólag külföldiek vannak, akiket a katonák türelmesen eligazítanak. 

(Kiemelt kép: Szent Margit kórház Fotó: 168.hu | Merész Márton)

 
14:41 - Tudósítónk beszámolója szerint a SOTÉ-nél a Korányi utcában és az Üllői úton is áll a sor. Nagyon sokan vannak, senki nem mond semmit, vannak, akik a honvédtől jöttek át, de két óra alatt nagyjából 20 métert haladtak.
 
 
 
SOTE Fotó: 168.hu | Dimény András
 
 
 
SOTE Fotó: 168.hu | Dimény András
 

 

 
 
SOTE, Fotó: 168.hu | Dimény András
 

 

 

14:57 - Olvasónk beszámolója szerint a Rókus Kórház oltópontján kialakult káoszon csak órák alatt sikerült úrrá lenni, de ahhoz is az kellett, hogy a kórház munkatársai jöjjenek ki "rendet tenni". Csak ekkor sikerült kiválogatni a több száz fősre duzzadt tömegből a második oltásra, időpontra érkezőket is. Olvasónk beszámolója alapján a katonák leginkább azzal voltak elfoglalva, hogy a várakozóknak megtiltsa a fotózást, videózást.  másfél óra alatt jutottak el odáig, hogy kiszűrjék a második körös oltásra érkezőket.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.