Orbán Viktor szerint a Nyugat háborút akar

A miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának péntek reggeli adásában fejtette ki álláspontját.

2023. július 14., 08:48

Szerző:

Magyarországon külföldiek politikai befolyást nem vásárolhatnak


Egyértelművé kell tenni, hogy „Magyarországon a külföldiek politikai befolyást nem vásárolhatnak” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Nem indokolatlan korrupcióról beszélni a baloldali pártok külföldi kampányfinanszírozása kapcsán, de ő a témát szuverenitáskérdésnek látja. Ha a magyar törvényhozókat vagy a magyar főváros polgármesterét meg lehet vásárolni pénzzel, az azt jelenti, hogy ezek az emberek nem a magyar emberek érdekéből vezetik le a döntéseiket, hanem a külföldi megbízóik elvárása szerint járnak el. Ez azt jelenti, hogy nem vagyunk szuverének – fogalmazott a kormányfő.

A korrupció mindenhol bűncselekmény – emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve, ebben a kérdésben „nem vágtunk eléggé rendet”, ezért – noha szerinte büntetendő, ami történt – egyértelműbbé kell tenni a szabályozást.

Egyetért Zelenszkijjel

Orbán Viktor miniszterelnök egyetért Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel abban, hogy az Egyesült Államok azonnal véget vethetne az ukrajnai háborúnak. Hogy ez miért nem történik meg, azt senki sem tudja,

Szerinte Ukrajna már elveszítette a szuverenitását, nincs pénze, saját hadiipara vagy saját katonai eszközgyártó képessége. „Pénzt is tőlünk kap, leginkább az amerikaiaktól” és hadieszközöket is. Ha Amerika azt mondaná, hogy békét akar, állítsuk meg a háborút, legyen tűzszünet, kezdjünk tárgyalásokat, az holnap reggel bekövetkezne – mondta.

Hamarabb itt az egyszámjegyű infláció

A kormány korábban az év végére tervezte, hogy egyszámjegyűre csökken az infláció, de ez akár egy-másfél hónappal hamarabb is megtörténhet – fejezte ki reményét Orbán Viktor.

Az ukrán elnök kérései a harmadik világháborúhoz vezetnének

„Ha azt csinálnánk, amit az ukrán elnök kér, akkor benne lennénk a harmadik világháborúban” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő kiemelte: abban az esetben, ha Ukrajnát felvennék a NATO-ba, az azonnali világháborút jelentene, „mert az azt jelenti, hogy akkor a NATO háborúban áll Oroszországgal".

Brüsszel el akarja törölni a rezsicsökkentést a miniszterelnök szerint


Arra is kitért, hogy a soproni kormányülésen áttekintették, milyen jogi és politikai eszközeik vannak, hogy megakadályozzák Brüsszelt a migránskvótáról szóló terv végrehajtásában. „Van még egy közvetlen fenyegetés, ez is Brüsszel irányából érkezik” – minden évben kiadják, hogy szerintük a tagállamoknak mit kellene tenniük a gazdaságuk megváltoztatása érdekében, és idén is van egy olyan javaslatuk, amely a rezsicsökkentés eltörléséhez vezet – mondta. Hozzátette: ezzel szemben csütörtökön arról tárgyaltak, hogy „hogyan nem fogjuk eltörölni a rezsicsökkentést”.

A kormányfő kijelentette azt is: a rezsicsökkentés mellett mindenképpen ki kell tartani. Azt mondta: a rezsicsökkentést nem lehet pusztán energetikai kérdésként felfogni.  Érdemes úgy gondolni rá, hogy minden családot havi 181 ezer forinttal segíti a rezsicsökkentés, vagyis a rezsicsökkentés a középosztály és a szegényebbek életszínvonalának kérdése – fogalmazott.

A Nyugat háborút akar

A sopronbánfalvai kihelyezett kormányülés ideje alatt készült interjúban a kormányfő arról beszélt, „egészen más feladatai vannak a magyar kormánynak, és másfajta jövő vár a magyarokra, ha nincs háború, mintha van háború”.


„Elsöprő továbbra is a háborúpártiak aránya és száma, a béke hangján alig-alig beszélünk néhányan, ezért nekünk arra kell készülni, hogy a háború és a szankciók nem tűnnek el az életünkből” 

– fogalmazott Orbán Viktor, hangsúlyozva, ha ez megtörténne, „abban a pillanatban a gazdasági bajok tekintélyes része orvoslódnék”.


A miniszterelnök elmondta, a kormányülésen tárgyaltak arról is, hogy távol kell tartani a háborút és az illegális migrációt Magyarországtól, le kell törni a háborús inflációt, és meg kell védeni a családokat, nyugdíjasokat a brüsszeli bürokrácia terveitől.

(Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjújára érkezik Sopronban 2023. július 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.