Orbán meglátogatta az egymilliomodik honosított magyart, akinek a fia szívesen jött volna Budapestre Viktor bácsival

2019. április 17., 14:01

Szerző:

Maga a mi­nisz­ter­el­nök lá­to­gatta meg a vaj­da­sági Lajkó Mik­lóst, az egy­mil­li­o­mo­dik­ként ho­no­sí­tott kül­honi ma­gyar ál­lam­pol­gárt és csa­lád­ját – lelkendezik a Ripost.

A családfő korábban – mint az egymilliomodik honosított külhoni magyar állampolgár – ünnepélyes keretek között tett esküt családtagjaival és vette át magyar állampolgárságát Áder János köztársasági elnöktől. Orbán Viktor miniszterelnök, ha már Szabadkán járt, tegnap felkereste az állattenyésztéssel foglalkozó vajdasági családot. Úgy összebarátkoztak, hogy a legkisebb gyerek legszívesebben „Viktor bácsival” ment volna tovább.

Kiderült az is, hogy Orbán Viktor szeretett falun gyereknek lenni.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.