Öngyilkos akart lenni a veszprémi diák, egy tábla mentette meg az életét

A Szent István völgyhíd tetejére mászott fel az a 15 éves veszprémi diáklány, aki véget akart vetni az életének. A völgyhíd gyakori helyszíne az öngyilkossági kísérleteknek, ezért egy lelkisegély szolgálat táblát helyezett el a tetején. A diáklány felhívta a táblán lévő számot, így a szakszerű segítség végül megmentette az életét. 

2023. április 23., 12:32

Szerző:

A veszprémi Szent István völgyhídat gyakran választják haláluk helyszínéül azok, akik öngyilkosságon gondolkodnak. Ebből kifolyólag a Kapaszkodó Mentálhigiénés Egyesület táblát helyezett el a híd tetejére „Maradj velünk! Hívj most, beszéljünk!” felirattal, amelyre természetesen odaírták telefonszámukat is – számol be róla az Index.

Ez a tábla mentette meg annak az elkeseredett veszprémi diáklánynak is az életét, aki a völgyhídról készült leugrani. A telefonos szolgálat munkatársának segítségével lemondott az ugrásról.

A Kapaszkodó Mentálhigiénés Egyesület a Magyar Lelkielsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ) tagja, és mint ilyen, karitatív módon végzi a tevékenységét, a hívásokat fogadó ügyelők a szabadidejükben végzik a munkájukat, ellenszolgáltatás nélkül.

(Kiemelt képünk: Kilátás a veszprémi várból a Szent István völgyhídra és a Szent László templomra. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)