Életfogytiglani fegyházbüntetést kértek az óbudai óvónő gyilkosára

2020. január 10., 11:01

Szerző:

A Fővárosi Törvényszék 2019. december 5-én kihirdetett elsőfokú ítéletében az elkövetéskor 67 éves vádlottat bűnösnek mondta ki előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében. A bíróság ezért őt 20 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A vádlottnak 2018 nyarán végleg megromlott a kapcsolata lányával, mert az élettársához és annak édesanyjához költözött, magára hagyva őt. A vádlott úgy hitte, hogy a lányát az őt befogadó óvónő vette rá a kapcsolatuk megszakítására. Ezért szeretetféltésből elhatározta, hogy az óvónőn elégtételt vesz és engedéllyel tartott lőfegyverével megöli.

 

Megfigyelte az asszony munkába járási szokásait, majd 2018. november 21-én reggel megvárta a nő házánál, és az utcára kilépő sértettet négy lövéssel kivégzésszerűen megölte.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet ellen súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett. Másodfokú indítványában kezdeményezte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést szabjon ki – írja az ügyészség közleményében.