Nem tankoltunk kevesebbet a drágulás ellenére sem

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint a családi kasszák csak egy bizonyos összegig tudnak üzemanyagra költeni.

2021. október 14., 10:28

Szerző:

Az elmúlt hetekben drasztikusan emelkedett az üzemanyagár, ennek ellenére a Magyar Ásványolaj Szövetség szerint az emberek nem tankolnak kevesebbet, írja az Inforádió. A szervezet főtitkára azt nyilatkozta, biztos benne, hogy az eladásokat a tartósan drága árak befolyásolni fogják.

„Az első háromnegyed évben a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi forgalma meghaladta az előző év azonos időszakának értékesítési adatait Magyarországon. Az előző évi összevetésben benzinből mintegy 2 százalékkal, gázolajból 6 százalékkal sikerült többet értékesíteni”

– mondta Grád Ottó.

A főtitkár szerint a családi kassza általában egy meghatározott összeget tud üzemanyagra költeni, ha magasabb az ár, akkor értelemszerűen kevesebb litert tudnak vásárolni.

(Kiemelt kép: Egy autótulajdonos benzin üzemanyagot tankol egy személyautóba Csepelen egy üzemanyagtöltő állomáson. Fotó: MTVA / Bizományosi / Faludi Imre)

2022. október 3., 16:18

Az MVM Csoport és a Gazprom halasztott fizetésben állapodtak meg az előttünk álló téli időszakra – olvasható az MVM hétfői közleményében.