Nem tankoltunk kevesebbet a drágulás ellenére sem

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint a családi kasszák csak egy bizonyos összegig tudnak üzemanyagra költeni.

2021. október 14., 10:28

Szerző:

Az elmúlt hetekben drasztikusan emelkedett az üzemanyagár, ennek ellenére a Magyar Ásványolaj Szövetség szerint az emberek nem tankolnak kevesebbet, írja az Inforádió. A szervezet főtitkára azt nyilatkozta, biztos benne, hogy az eladásokat a tartósan drága árak befolyásolni fogják.

„Az első háromnegyed évben a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi forgalma meghaladta az előző év azonos időszakának értékesítési adatait Magyarországon. Az előző évi összevetésben benzinből mintegy 2 százalékkal, gázolajból 6 százalékkal sikerült többet értékesíteni”

– mondta Grád Ottó.

A főtitkár szerint a családi kassza általában egy meghatározott összeget tud üzemanyagra költeni, ha magasabb az ár, akkor értelemszerűen kevesebb litert tudnak vásárolni.

(Kiemelt kép: Egy autótulajdonos benzin üzemanyagot tankol egy személyautóba Csepelen egy üzemanyagtöltő állomáson. Fotó: MTVA / Bizományosi / Faludi Imre)

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.