A Libri-Bookline bevezeti a négynapos munkahetet

A Libri a dolgozói életminőségének javulását és hatékonyabb és jobb munkavégzést remél a négy napos munkahéttől. 

2022. szeptember 29., 10:33

Szerző:

Október 1-től öt hónapra bevezeti a Libri-Bookline a 34 órás, azaz négy napos munkahetet. A vállalat közleményében olvasható, hogy bíznak benne, az irodai dolgozóknak a felszabadult egy nap pozitív hatással lesz a munka és a magánélet kiegyensúlyozottságára, és lehetőséget biztosít a pihenésre és a szellemi feltöltődésre – foglalja össze a 444.hu.

Az elmúlt években nem csak Európában, hanem a tengeren túlon is kísérleteznek a négy napos munkahéttel, mert a visszajelzések szerint a rövidebb munkahét nem csak a munkavállalóknak, hanem a munkaadóknak is előnyökkel járhat. A Libri a dolgozói életminőségének javulását és hatékonyabb és jobb munkavégzést remél az új munkarend bevezetésétől. 

Kovács Péter, a Libri-Bookline vezérigazgatója elmondta, hogy az elmúlt két évben bebizonyosodott, hogy a világjárvány okozta kényszerhelyzet sem akadályozta meg a munkatársakat abban, hogy teljesítsék feladataikat. Az új helyzet számos belső folyamat leegyszerűsítésére és átalakítására késztette a vállalatot, és most a vezetőség úgy gondolta, hogy több időt biztosítanak a pihenésre, úgy, hogy az ne menjen az eredményesség rovására. 

Hosszabb munkanapok, ugyanaz a fizetés

Az öt hónapos kísérlet legfontosabb elemei: a munkanapok nyolc és fél órásak (a családi igényeket is figyelembe véve), és a fizetést nem csökkentik. A dolgozók számára azonban nem kötelező a részvétel. 

 (Kiemelt képünk: Az Olvasás éjszakája Budapesten. Budapest, 2015. október 10. Egy érdeklődő a Libri Könyvpalotában 2015. október 10-én, a harmadik Olvasás éjszakáján. Az esemény elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást mint örömforrást mutassa be. MTI Fotó: Balogh Zoltán)

 

2022. november 26., 17:41

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.