Naponta bejár most is 6-700 gyerek az iskolába, a szüleik nem tudtak otthon maradni velük

2020. április 25., 18:46

Szerző:

Beszerezték az érettségik lebonyolításához szükséges védőeszközöket és minden teremben lesz fertőtlenítő, szájmaszk és kesztyű – erről beszélt a novekedes.hu-nak Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ vezetője, a beszélgetést hvg.hu szemlézte.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Szakmai szervezetek épp ezt kérik a kormánytól, hogy ha már mindenképp ragaszkodik az érettségi megrendezéséhez, legalább biztosítson védőfelszerelést, ugyanakkor 

a maszk viselése nem lesz kötelező.

„Ha a vizsgázó feláll és kimegy a teremből, akkor fel kell vennie a maszkot. Ha a helyén ül, akkor két méter távolságra lesz a többiektől, és leveheti”.

A Klebelsberg Központ vezetője szerint, ha mindenki betartja a védekezéshez szükséges előírásokat, akkor nem lesz fertőzésveszély az érettségin. A digitális oktatásról azt mondta, alapvetően jól működik, bár az állami rendszerben tanuló 750 ezer általános és középiskolás 5 százalékát,

mintegy 30-35 ezer gyereket nem tudnak oktatni így

eszközhiány vagy a családi háttér, esetleg a hiányzó infrastruktúra miatt. Ezeket a tanulókat papír alapon érik el.

Mint kiderült, 200-300 fő között volt az első héten azon gyerekek száma, akikkel nem tudtak otthon maradni a szüleik, ezért kérték az iskolai ügyeletet, ez a szám már 6-700 körül van. Ők naponta bent vannak az iskolákban.

Idén szinte biztos nem lesznek évzárók, de

a szeptemberi évnyitók meg lesznek tartva a tervek szerint.

A Nemzeti Alaptantervet szeptembertől az eredeti formájában vezetik be, mert ahhoz elmondása szerint „érdemi módosítási javaslat nem érkezett.”

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.