Mundruczó Kornél: „Majdnemhogy kommentálhatatlan” az SZFE új tanári kara

A Pieces of a Woman rendezője 168 Órának adott interjújában az SZFE-ügy jelenlegi állásáról és a legújabb filmjében szereplő Shia LaBeouf zaklatási botrányáról is beszélt.

2021. január 25., 06:45

Szerző:

„Egészen elképesztő, amit letettek az asztalra a diákok, a volt tanárok, és azok, akik még még állományban vannak a régi rendszerből” - mondta lapunknak Mundruczó Kornél.

„Aggasztó látni, hogy ezt a tradíciót így darálják be, ilyen aggresszív módszerekkel szüntetik meg. Ez a vulgaritás határán van”

- tette hozzá.

A január 7-én, Netflixen bemutatott Pieces of a Woman rendezője szerint „a Vas utca megszűnése, az, hogy nem felmért, és nem átgondolt módon költöznek át új épületekbe, valamint az új tanári kar névsora még inkább aggodalomra ad okot. A most érkezők szakmai múltja összehasonlíthatatlan a régi csapatéval. A tanárok listája majdnemhogy kommentálhatatlan. De kétharmadukat én nem is ismerem sehonnan, szóval maradjunk annyiban, hogy ismeretlenekről vagy jót, vagy semmit.”

Mundruczó emellett arról is beszélt a 168 Órának, hogy mennyire elszomorította az, amikor új filmje sztárját, Shia LaBeouft szexuális és érzelmi zaklatással vádolta meg volt barátnője a premier előtti hetekben.

„Igazán együtt érzek azokkal az emberekkel, akik őt megvádolták. Hinnem kell abban, hogy mindenkinek jogában áll elmondani azokat a történeteket, amikkel együtt él” - mondta.

 

A teljes interjút keresse a 168 Óra hetilap január 28-án, csütörtökön megjelenő számában.

 

Kiemelt kép: Proton Cinema/Nemzeti Filmalap