Mókuskánaánt hirdetett a katasztrófavédelem

Rengeteg pörkölt mogyoró került az úttestre Szegednél. Igaz, nem biztos, hogy ebben a formában fogyasztható.

2022. június 22., 12:36

Szerző:

„Mókuskánaán az M5-ös autópálya szegedi szakaszán”

– kezdte bejegyzését az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, melyben arról tájékoztatták az utazókat, hogy Defektet kapott, majd kigyulladt egy kamion kereke tegnap az M5-ös autópályán Szegednél. A kamion 21 tonna mogyorót szállított, a rakomány teljes egészében megsemmisült, egy része az úttestre borult. Mint hozzátették: 

Nem feltétlenül így gondoltuk a pörkölést….

A sofőr még időben félre tudott állni az autópályán, a füstölést a kiskunmajsai és a kisteleki tűzoltók szüntették meg. A jármű vezetője nem sérült meg.

(Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Fülöp Imre/Tisza KMSZ)

 

 

 

 

 

 

Fotók: Fülöp Imre/Tisza KMSZ

 

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.