Újabb gigászi szobrokat rendeltek Matolcsyék, jöhet a több ezer aranyrúd és a 11 méteres csodaszarvas is

2020. június 19., 15:35

Szerző:

A MNB-Ingatlan Kft. néhány hete közel 700 millió forintért rendelt két gigantikus szobrot az egykori Magyar Telekom-székház feldíszítésére. Az egyik egy bikával harcoló medvét, a másik pedig felhőből előugró oroszlánokat ábrázol.

Matolcsyék azonban a korábbi Postapalota bejáretát is feldíszítenék két, szintén hatalmas műalkotással, amelyet ugyannnak a szobrásznak a cégénél reneltek meg, amely az előbbi kettőt is szállítja – írja a G7.

Az egyik alkotás 13 méter hosszú lesz és az

Arany dinamikája címet kapta.

A leírás szerint a mester „egy suhanó masinát képzelt el, amely plasztikája levegőben száguldozó elemekből épül fel, egyszerre szelve át teret és időt." A gazdaság dinamikáját Szőke elcsúsztatott aranyrudakkal formázná meg, amelyek szinte a levegőben, egymást alig érintve lebegnének". A rudak elvileg több ezer, arany színűre fényezett, egyenként hegesztett rozsdamentes acélelemből épülnek majd fel.

A másik alkotás történelmi ihletésű: az alkotó egy gigantikus csodaszarvast készítene a palotán belülre. Az állat  4,5 méter magas és 7,2 méter hosszú lesz, és egy 6,5 méter magas sziklát ábrázoló talapzaton áll majd, azaz az egész kompozíció 11 méterrel emelkedhet a múzeum látogatói fölé – írták.

Hasonló, sziklán álló szarvas már van sokat szenvedett hazánkban: Mátraballán áll, a 2001-es millenniumi falunapon állították fel Deutsch Tamás akkori sportminiszter megtisztelő jelenlétében. A művet egy egri szobrász, Király Róbert jegyzi – derül ki a Köztérképről. Íme a mátraballai szuperagancsos: