Milliók veszíthetik el a védettségi igazolványukat

Nem tudni, hányan estek át a fertőzésen.

2022. január 14., 09:47

Szerző:

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy az eddigi védettségi igazolványok február 15-től oltási igazolvánnyá alakulnak át. Az utóbbit az kaphatja meg, akinek a második oltása óta nem telt el hat hónap, vagy bár eltelt hat hónap a második oltása óta, de időközben felvette a harmadik oltást.

A legfrissebb, csütörtök reggeli adatok szerint 3,3 millió ember vette fel a harmadik oltását, ami azt jelenti, hogy 1,9 millió oltott ember nem jutna most oltási igazolványhoz, mivel ők azok, akik bár már több mint fél éve megkapták a második dózist, eddig nem kérték a harmadikat

– írta a 24.hu.

A lap szerint ez a szám még nőhet idővel azok számával, akiknek a következő napokban, hetekben fél évnél régebbi lesz a második oltásuk, és nem veszik fel az emlékeztető dózist. (Ők sincsenek kevesen, hiszen a második oltásban részesülők száma időközben átlépte a 6 milliót.)

Azt is írták, hogy mivel csak oltással lehet igazolványt szerezni, igazolt koronavírus-fertőzésen áteséssel nem, így azok is elvesztik a védettségi igazolványukat, akik ilyen módon jutottak hozzá. Ezek számáról pontos nyilvántartás nincs.

(Kiemelt kép: Névre kiállított, személyes azonosító adatokat és az oltás idejét tartalmazó védettségi igazolvány. MTVA/Bizományosi: Róka László)

Szombattól az északi szakaszon, a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között a hétvégéken is jár a 3-as metró, míg a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. A felújítás várhatóan májusban fejeződik be.