Mert miniszteri biztosból sosem elég: egyszerre három miniszteri biztost is kinevezett Kásler Miklós

Mindhárom kinevezés november 1-én lép hatályba.

2021. október 29., 22:06

Szerző:

Egyszerre három miniszteri biztost is kinevezett Kásler Miklós – hívta fel a figyelmet a 24.hu a péntek este közzétett Magyar Közlönyre. 

Miniszteri biztos lett tehát: 

  • Hoppál Péter fideszes parlamenti képviselő a kulturális alapellátás kiterjesztésének összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos címét kapta meg,
  • Rónaszékiné Keresztes Mónikát a magyar zenei nevelésért felelős miniszteri biztossá nevezték ki, feladata többek között az lesz, hogy előkészítse egy innovatív nemzetstratégiai koncepció tervezetét a magyar zenei nevelés fejlesztésén keresztül, figyelemmel kísérje a zenei nevelés intézményeiben folyó szakmai munkát, illetve szerepet kell vállalnia a a magyar zenei nevelés népszerűsítésében is,
  • továbbá Szekeres Pál, akinek feladatkörébe a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával összefüggő feladatok végrehajtásának koordinációja fog tartozni, valamint ő fogja ellátni az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletét az Európai Unióban és azon kívül, továbbá kiemelten kezeli és aktívan részt vesz a Fogyatékosságügyi Magas Szintű Munkacsoportban (DHLG).

Mindhárom kinevezés november 1-jén lép hatályba.

 

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. október 8. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond az első Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál megnyitóján Budapesten, a Főőrség épületében 2021. október 8-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

2024. április 23., 07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.